Keresés ebben a blogban

2011. május 22., vasárnap

Asszimilálódás

A tegnapi nap leginkább arról szólt, hogy valahogy sikerüljön internetet varázsolni magunknak. Ami a farmon van enyhén szólva rapszodikusan működik, ezért elmentünk Dundeeba, hogy vegyünk mobil internetet. Ez megint egy kellemes sétát foglalt magában. Mehettünk volna busszal is de úgy gondoltuk, hogy így az elején legalább látjuk a tájat séta közben. Hát nézzétek ti is!


Beértünk Dundeeba, irány az ASDA, mert azt mondták, hogy ott lehet mobilnetet kapni. (ez nem igaz) A másik úti cél egy fényképeket előhívó bármilyen kereskedelmi egység volt, (ez van az ASDA-ban) :) mert természetesen amikor leszálltunk András bőröndjét nem elhanyagolható törésekkel vettük át. Reklamáltunk, írtak jegyzőkönyvet vagy mit, és le kellett fotóznunk a sérülés és ezeket visszaküldeni a megadott címre. Találtunk is egy nagyon jó helyet. Van egy automata, rá lehet csatlakoztatni bármilyen eszközt, kiválasztottuk a kívánt képeket, erre ő nyomott egy blokkot, azzal odamentünk a nénihez és egy óra múlva már mehettünk is a képekért. Ezt 3db képpel tettük meg de megtehettük volna háromszázzal is. Ez mondjuk hiányzik otthonról, szerintem. Vagy nem?

Azért itt elkövettünk egy apró hibát, ugyanis a fényképezőt úgy ott hagytuk a pulton mint a szél, majd mikor egy óra múlva visszamentünk még nem tudva hogy hiányunk van, teljes nyugalommal kifizettük a képeket és már távoztunk is. Később visszaemlékezve, amikor a zsebemet tapogattam a gép után, bevillant, hogy a mi gépünk bizony ott volt a pulton. Ekkorra már Dundee belvárosában voltunk (kb. 5km gyalogútra) erről sajnos nem tudok képeket mutatni, érthető okokból. Megvettük a mobilnetet, igen kalandos volt ahogy megértettük egymást az eladóval de végül csak sikerült, csak azt nem annyira értette meg, hogy mi a problémám azzal, hogy a mobilnetet csak neten keresztül lehet feltölteni. :D Megvettem megköszöntem majd átmentem egy másik ugyanolyan boltba tovább informálódni, mert ez így nem annyira tűnt megoldásnak. Itt egy nagyon kedves kis Bigmac alakú hölgy végül elintézte hogy a magyar bankkártyámmal ki tudtam fizetni a feltöltést. Ennek köszönhető, hogy most olvashatjátok ezeket a sorokat. Közben az előbb szóltak, hogy az itteni netet most javítják, tehát holnaptól talán normál sebességgel nyomhatjuk a böngészést. Tehát miután realizáltuk hogy nincs fényképező és minden mást elintéztünk visszamentünk a fényképezőért, ami egy fél délutánt figyelt egy pulton majd a biztonságiak eltették és a kétségbeesett Tomika arcát látva egy dedikációért cserébe már vissza is adták. Hogy felmerült-e valakinek a fejében, hogy eltulajdonítsa a gépünket a pultról?!...

A mai napot főzőcskézéssel töltöttük mert eddig még nem ettünk normálisan, Szóval volt hagymaleves, nagyon finom tejszínnel meg rántott cukkini sült krumplival. Közben egy kis formula 1 nézés, most meg sziesztázunk. András alszik én meg írok. Még nem tudjuk, hogy holnap fogunk e dolgozni, majd reggel mondják meg. Az sem nagyon tiszta, hogy mit fogunk csinálni mert van egy faliújság amin vezetve van, hogy adott héten kinek mit kell dolgozni és a szedés csak lányoknak van kiosztva. lehet öntözés, ültetés, csomagolás, traktorozás, fűnyírás és még ki tudja mi mindent lehet itt csinálni. Íme egy-két kép a munkaterület egy részéről. (töredéke)

Kb. azt látjuk a a szállásról kilépve ami az előbbi képen van

1 megjegyzés: