Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 12., péntek

Stay vs party

Szép jó napot kívánok minden kedves blogolvasónak! Igazán régen találkoztunk ebben a formában, így hát most igyekszem bepótolni az eddigiekben elmaradt információ áradatot. Többek között az is hozzájárult, hogy eddig nem írtam, hogy nem szerettem volna hetente megváltoztatni álláspontomat, azzal kapcsolatban, hogy miként is képzelem el az erre az évre szánt jövőmet. A mai nappal viszont véglegessé vált, hogy itt maradok a farmon, amíg csak lehet, hacsak közben valami jövedelmezőbb munkát nem találok. Tehát miután beszéltem a vezetőséggel, hogy kezdjenek bele egy másik farmra való átvezetésembe a Concordia segítségével, és ezt meg is tették, kaptam egy írásos visszajelzést amiből kb. semmit nem értettem. Miközben ezeket a papírokat nyálazgattam közölték velem, hogy ha szeretnék akár Decemberig is maradhatok és mivel a fél farmot át kell költöztetni egy másik helyre munka is lesz bőven. (csak remélni merem, hogy ez így is van) Augusztus 23-án lejár a Concordiával kötött, erre a farmra vonatkozó szerződésem, tehát minden kellemetlen tényezőtől mentesen tudok dobbantani, ha valami nem stimmel. Mindezekből nyilvánvalóvá válik, hogy az év vége előtti hazaérkezésem meghiúsult. Ennek azért összességében örülni kell mert, legalább gyűlik a lóvé. A többiekkel kapcsolatban az a helyzet, hogy nem nagyon akarnak maradni, de András hazamegy egy kis időre és aztán visszajön és innen folytatja a munkakeresést. Jómagam is erőltetett menettel fogom a munkákat keresni. Megnyugtató, hogy nem időre kell munkát találni. Azon vagyok, hogy sikerüljön Dundeeban valami állandó melót találni. Ennek igen sok előnye lenne, egy jobb fizetés, tudnék nyelviskolába járni és hasonlók.
Ami a farméletet illeti továbbra is sikerül élményekben gazdagan eltölteni az időnket és egyre inkább tágítani a szórakozási lehetőségek tárházát. Nemrégiben voltunk például Dundeeban partizni. Igazán érdekesen alakult az este. Amint megláttuk, hogy a következő nap nem kell menni dolgozni, már tudtuk, hogy semmi nem állíthat meg, amikor már régen a parti szelén utazunk. Azon nyomban törtek be a sörös doboz tetők. Már felkészültek voltunk ilyen szempontból, mert előtte egy pár nappal is akartunk már menni csak, az egy parti mentes hétköznap volt, így jobbnak láttuk halasztani a mulatozást. Tehát mindent megtettünk a birtokunkban lévő sörmennyiség eltüntetése érdekében, majd hívtunk egy taxit és olyan 11 és éjfél között már Dundeeban is voltunk. Hamar a szórakozóhelyek közelébe keveredtünk, majd ott hosszas fontolgatás után úgy döntöttünk, hogy még menjünk el egy pubba, aztán bevesszük a választott mókakörnyezetet. Így is tettünk, 1 órakor, amikor a pub zárt, tértünk át a partiba, akkor még nem tudva, hogy Dundeeban minden szórakozóhely bezár kettőkor. Mondhatni tapasztalatszerzésre volt igazán jó ez az este a skót éjszakával kapcsolatban.

Tovább erősödnek a lengyel magyar szálak a farmon, ezt egy-két esti, kellemes hangulatban eltöltött ping-pong parti szorgalmazza leginkább. Az egyik legkedvesebb lengyel munkatársunk, úgy 3 hete hagyta el a farmot és a napokban tért vissza. Mivel nem volt helye hol lakni, gyorsan be is fogadtuk. 20 éves és Areknak hívják. Még csak 2 napja lakik itt, így legalább lesz társaságom, amikor a többiek hazamennek és az angol tudása is fejlettebb az enyémnél, így sokat tudok tanulni tőle. Ezen kívül még jó fej is úgyhogy, nagy reményeket támasztok azzal kapcsolatban, hogy jó döntést hoztunk, amikor helyet adtunk neki a kétségtelenül legjobb lakókocsiban a farmon. Az élet is felpezsdült itt rögtön az érkeztével, mert okos gyerek révén 200 doboz cigivel érkezett otthonról és mivel ő nem dohányzik, már ki is találhattátok, hogy mindez eladásra van szánva. Ami még említésre méltó, hogy van a golfpálya mellett egy felfújható csocsóasztal, amiben mi magunk játszhatjuk a bábúk szerepét, ezt teszteltük a múlt héten, egy kellemes lengyel-magyar össznépi játékkal. Tehát az élet zajlik, a munka folyik, a pénz továbbra sem árad ömlesztve, de csüggedni nem érdemes.

1 megjegyzés: